Tuesday, December 28, 2010

Peristiwa "TER...."

Harini sakit perut la..tp hati memberontak nk tulis entry. Kurang bejalan, kurang aktiviti..kurang..sume kurangla.. Cuma Jumaat lepas je, 24 Dec 2010 aku balik kampung. Sorang?? Berdua la ngan hubby, kan da kawen ni. Balik sorang-sorang konpom tak best! ;) 25 Dec tu kan cuti Krismas, tu yang boleh balik.. Alaa, tak jauh pon dari Melaka ke Segamat, Johor, baru 1 jam setengah. Aku tak ingatla da btau korang ke belum aku ni duk kat Melaka. Makin pelupa ni sejak akhir-akhir ni. Bukak blog je yang tak lupe..eheh! jenguk-jenguk je, blogwalking, tengok update dari korang.

Korang, entry kali ni takde gambar tau. Mintak-mintak korang tak boringla bace. Walaupon aku sendiri tau baca buku tanpa gambar tu bosan. UMPAMA...(ntah perumpamaan apa ek? korang kalau rajin g tnye Karam Singh Walia..wakakaka!). Kalau time belajar dulu baca buku camni...mata bukan main berat lagi. Kalau ko gune sepit baju tu untuk sepit kelopak mata pon tak jalan der! mau tertido klua mata putih..kekekeke. Ha, kan dah menyimpang...

Aku ni sebenarnye nk citer pasal peristiwa TER.. tu. Pendek je kot. Tapi disebabkan aku suke sangat bercakap tanpa suara dengan korang..terus entry jadi panjang. Mari sambung balik. Kalau kita balik kampung, Ofkos la lepas 2,3 hari tu ke kite kena balik umah kan? Nak jadikan citer, time nak balik..kan ade sesi salam-salam ngan mak, ayah, adik sume.. My Hubby pon salam-salam dulu..pastu aku lak. Aku ni sambil salam, sebok la pok pek, pok pek..(lupe lak aku cakap apa..hurmmm) Salam ayah, cium tangan. salam mak, cium tangan..salam adik pempuan, cium tangan. Pehal pulak aku g cium tangan die?? Adik aku punye gelak..ngek betul. Malu kot..auwww!! Aku ni jenis kalau tengah bercakap, apa yang aku buat tu aku tak brape nak sedar..kekekee.

Ada 1 lagi citer, pasal kawan aku. Aku bukan nak malu kan die..tp ni lah citer yang mbuatkan kitorang gelak tiap kali jumpa and criter balik. tu la pengalaman..manesss la hendaknye.hikhik. Dulu time study kat U untuk subjek tambahan, kelas mesti waktu malam. So aku ni berdua ngan kawan aku pon pegi lah..naik bas dari hostel. Ok, sampai kelas, blaja 2 jam..kelas tamat. Nak balik kitorang kena menapak bejalan kaki sampai tempat bas. Tetiba.."tup!" slipar kawan aku putus!! Kitorang berpandangan...........

Kawan : Alamak, wani..slipar aku putus!!! (sambil jerit)
Aku : Takpe-takpe..ko janganla jerit, koperasi kan bukak. kite g beli
Kawan : Macamne aku nak jalan? kan slipar aku putus ni....
Aku : Owh, lupe.. Aaa, ko pinjam slipar aku dulu g beli kat koperasi. Kang kalau aku yang beli, ko tak berkenan pulak.
Kawan : Okeh-okeh!
Aku : Nah, slipar., kasi aku slipar ko. Aku tunggu sini k.
Kawan : Ok

Dia pon bejalan menuju Koperasi dengan memakai slipar aku. 5 minit lepas tu die sampai dengan memakai slipar aku lagi...

Aku : Beli ke tak?
Kawan : Beli tapi takde saiz. Sume saiz besar..
Aku : Mane? kasi aku tengok..

Die pon kluakan slipar tu...

Aku : Mak aii, besor nyer! saiz 8!
Kawan : Haa lah! macamane aku nak pakai ni?? malu la. Besar la..
Aku : Abistu camne? Ala, ko pakai je..kejap je. Ko labuhkan ckit kain tu mesti tak nampak (die pakai baju kurung malam tu)
Kawan : Ok, nampak tak?
Aku : Tak..ok tu tak nampak (aku sedapkan hati die)

Kami pon jalan pegi kat tempat bas. Tetiba..ade sorang budak laki lalu.. "Amboi, besar nyer slipar engkau.." Aku punye gelak..dengan kawan aku skali gelak. memang tak tahan dah!!. Kaki saiz 4..pakai saiz 8..hah, banyak betul lebih kat belakang. siap bunyik letap..letup..letap letup masa jalan..kahkahkah!!

Aku tau korang mesti banyak citer TER.. ni kan? kan? TERslah orang, TERsalah call, TERsalah beli...meh la kongsi.. Aku da siapkan ruang untuk citer korang kat bawah ni. Mane tau kot ade 1 citer yang menggelikan hati aku nanti..aku boleh buat entry untuk citer korang skali..haa.. Seronok kan kalau berada diruang yang tak glamer ni nanti..ahaks!! Haruslahh...........

rase nak kasi korang kotak ni..nak tak? ;)



till next entry, c ya!








14 comments:

iRa~" said...

hee..
sy pon pernah tercium tgn classmate ms kat rumah dia..haha..tu pon sbb tgh pot pet ngan dia la tu..haha..sblm tu cium tgn mak dia..kami 2-2 gelak..lawak gile..:D

lagi satu..terpanggil n tertepuk bahu org yg xdikenali..igtkan kwn sy dpn tu..haha..malu gilee..nsb baik sama jantina..:D

ni semua kes pot pet je..rasanya kita kena kurangkan pot pet la kak..:D

Mawar Merah said...

Hey. MM pun ada pengalaman gitu. Sandal MM yg bertali halus putus dlm lrt. Nak beli xde kedai. So, lantak la org nak kata apa, MM pun berjalan dgn konfidennye berkaki ayam dr lrt ke rumah. Rmai yg memandang, but we must remain cool.. heh

aisya said...

pernah jugak selipar kawan putus mase nak g makan kat luar.. nasib baik la selipar buruk ade dalam kete.. bagi la die pinjam.. tapi yang xtahan tu, kaki die saiz 7 tapi pakai selipar saiz 4.. haha

Sricahaya said...

kalau nak cite pasal TER ni mmg byk..hehehe..

NurSolehah said...

haha.. kelakar gler... :P

AngahSayang2314 said...

apa pun wani angah 4llow yerrr

jom tukar2 link

::..Dia daYa..:: said...

Salam

kekdang terlupa jugak kalau dah lama tak jumpa
tercium tangan orang yg lg muda dr daya
huhu

memang besar tu kalau pakai size 8

awEEN said...

haha,,kes saye lebih kurang gan kes wani..saye tersilap cium tangan adik sedare..bukan sebab time salam tu tgh pot pet ke hape.. tapi tengah senyum je..tengok ramai yang tgh Q nak bersalam gan saye, last2 tgn adik sedare pon saye bantai cium hahaha.. maluuu gak la...

Mr. TN_SkY said...

ahaha..ada gaya macdonald x? hehe

Solihin Zubir said...

upsss... sy terkomen n terfollow blog ni.. hehe...

hhmm.. pristiwa ter mmg memalukan..

Budak Hati said...

sy TERgelak baca entry ni..ngeh3

Ciki said...

wow! mesti smat kan pakai kasut tu? ngeh3

nub said...

terlena di dalam clas.. bhahahah

Piasara said...

wani..salam kenal,akak dh folow kamu..pasal entri tu..nice tp entri w/out gambar rasa cam hambar kan..