Tuesday, December 14, 2010

Accidentally accident

Umah aku ngan tempat keje adela dalam 30 minit perjalanan. Nak g keje tu kena la lalu kat kawasan industri..kilang-kilang. Ade 1 hari ni, tengah aku bawak kete kat kawasan2 tu, aku nampak ade 1 kete ni. Elok je die dah parking tepi jalan arah bertentangan. Ntah ape angin die tetiba die masuk kanan xkasi signal. Kebetulan pulak ade 1 moto tengah nk lalu blkg kete tu. Mula2 moto tu dah ketengah dah sbb nk elakkan kete ni..(aku ingat dah selamat lah sbb moto dah mgelak), tup..tup kete tu himpit lg moto ni. Tergolek2 orang yang bawak moto tu,siap kena hempap ngan moto lg. Tergamam aku kejap..Adoi pempuan...mcmane la ko bawak kete...

Betul2 depan mata aku accident tu...adushh,kalau polis nk saksi..mmg aku la kan orang nye. Masalahnye aku takut nk turun kete. Kang berdarah2,terkoyak kulit ke, patah ke..adehhh, xsanggup nk tengok... Maka aku dengan perasaan "nk buat apa ni???", terus kasi signal (ye, sy pemandu berkhemah kasi signal, okeh!), n slow2 aku drive kat tepi orang accident tu..aku tinggalkan tempat tu. Betul ke apa yg aku buat ni??? sampai harini aku terfikir2..tp sebelum aku tinggalkan tempat accident tu aku dah makesure ade orang lain yg dah dtg tolong die..heeeee (senyum kambing). Aku nampak orang yang bawak moto tu blh bangun. Nasib baik....

Tu la orang kata, kadang kite bawak kete, bawak moto dah berhati-hati dah tp orang lain pulak yang sebabkan kite accident. Semua orang..hati-hati lah yer!

till next entry, c ya!

4 comments:

fyda razak said...

semua pengguna jalan raya perlu berhemah dan punya lebih rasa tanggungjawab laa kan. Jgn selfish

Norzawani Zulkeplee said...

yup, stuju! ;)

Asam Makruh said...

banyak driver macam tak pernah ambik lesen, hampes..

APA SEBENARNYA?

Norzawani Zulkeplee said...

Asam Makruh : Lesen terbang la tu..hurmmm