Wednesday, December 22, 2010

Cik ni Puan ke Cik??

Kekonfiusan selalu berlaku masa bercakap dalam telefon. Aku? Cik ok, Puan pon ok. Kalau orang panggil Cik, aku yer kan ajer (suamiku sayang..jangan marah ye..hikhik). Ni bukan apa, takkan orang tu dah panggil Cik tetiba kita nak menyampuk "Eh, bukan-bukan, saya Puan la"..kan tak manis macam tu. Malu la dia nanti....ke tak?? eheh!

Sekarang kalau kawan-kawan kasi kad kawen ade tulis Ikhlas Mengundang : Puan Wani & Suami. Kelasss banget nih!
Dulu kan, masa baru-baru nak tukar title, rasa serba tak kena. Mane tak, tetiba orang panggil Puan Wani. Rasa macam bos pulak..wakakak!! <--(engkau memang suke berangan). Kite muka muda-muda macamni (ayat tak bleh bla), orang panggil Puan..macam janggal. Lelaki lain..dari belum kawen sampai dah kawen orang panggil Encik jugak. Tapi ok apa orang panggil Puan..aku suke sekarang sebab da jadi isteri kepada suami tercinta ;)

Panggilan pada mak n bapa mertua lagi la. Aku ingat lagi masa baru-baru kawen, abg (panggilan untuk husband) tersasul-sasul panggil mak and ayah. Almaklum ler, time bercinta datang umah panggil Makcik..Pakcik. Bila dah kawen, kejap-kejap mak, kejap-kejap makcik. Siap ada ayat tambahan "eh, salah.." pastu betulkan balik panggilan..hikhik (aku taip ni sambil gelak sensorang). Comel lah awak sayang...i love u! Sekarang dah ok, dah biasa dah.. Korang camane eh?

till next entry, c ya!








17 comments:

Shaheila Malek said...

Lecturer sy dah kawen pun kami masih pggl cik... :)

Norzawani Zulkeplee said...

;)
Takpe, dah biasa..nampak muda ckit,hikhik!

...mommy jue... said...

ha, samala.. mula-mula dulu kompius jugak.. skrang pun kalau orang panggil puan, mesti tkejut..'ha, puan dah aku nie rupanya..' sangat tak sedarr diri kan? hehehe

nora said...

hahahhaa bca ni sambil snyum cover, sbb ada bos kat depan huhuhu

MiSzy DiaN said...

hehehe..
slalu pnggi lecturer puan bgi yg dah kawin tp kalau dah kawin n masih lawa,pnggil cik pula dahh..hehehe..




tersasul pnggil mertua mcm tu..mesti gemuruh kn.. hehe..

~ayu.oyie.yuna~ said...

Hai cik puan wani..;)
ms sy jadi lect dulu lom kawin student panggil cik ayu, skrg dah kawin n tukar profesion jumpa student lama still panggil cik ayu sbb diorang kekok nak panggil puan ayu, layan je la.. rasa muda belia sikit..haha..

anishamzah said...

dah kawen ek...kawen mude ke sweetnyee muke..:)

Norzawani Zulkeplee said...

mommy jue>>klakarla..dlm kepala pk "eh, sape die panggil puan ni?" pastu tetiba tukar balik.."owh, aku rupenyer!"....dan dengan kekok nyer jawab "yer,sayer..." hehehe

Norzawani Zulkeplee said...

nora>>baik2 berlakon..nanti kantoi..hekhek

Norzawani Zulkeplee said...

MiSzy Dian>>dulu wani pon camtu gak. Kadang-kadang panggil cik tu sebab nk bOdek...ekekeke!

Norzawani Zulkeplee said...

Hai cik ayu! ;)
alamak kantoi panggil lecturer "cik" sebab nk bodek..heeee. tipu je..
Orang nk panggil pon kekok, apetah lagi yang dipanggil..kan..kan ;)

Norzawani Zulkeplee said...

anishamzah>>a.aah, da kawen. kite muka muda camni...nk kasitau umo pon xsanggup..heeeeeee

||aLeaSaRa|| said...

he3...samalah kite.kalau dlm phone suara kite mmg halus...selalu kalau kawan/family call siap cakap...adik,panggil mak.kite jwb mak mana pulak,nilah mak nyer he3.disebabkan kite ni petite type selalulah gak org confused dh kawin ke blm.masa pregnantkan Danish pun kite siap dpt surat cinta.gila ke aper?

misz nana said...

swweet dAN comel :D

Norzawani Zulkeplee said...

aleasara>>yg citer dlm tpon tu klakarla..mak muda katakan..;) Da kawen dapat surat cinta?? wah, memang cinta gila nih..tp memang betul, orang susah nk bezakan. Lain kalau dorang tanye "awak da kawen ke belum?". Tak kan kot orang nk tanye..

misz beauty said...

nasib masa betunang da start panggil mak sebab mak dier bahasa kan diri dengan mak je... masa becinta tak penah bejumpa pun sampai 4 bulan sebelum betunang baru jumpa...;-)

Norzawani Zulkeplee said...

misz nana>>sudah view page nana, kamu memang sweet n comel ;)