Saturday, December 11, 2010

::Berkongsi Keduniaan::

Aku suke suping online. Ntah knape. Yang bagusnye :

  • xpayah klua duit minyak, kaki pon xpenat
  • xpayah bersiap cantik2 semata2 nk g beli barang
  • jimat masa sbb sambil beli sambil makan! hahaha
  • boleh beli barang dari tempat jauh2, sediakan duit je utk transfer
  • boleh pk lama2 nk beli ke x sebab xde orang ikut

Yang xbagusnyer :

  • Kena bayar duit postage
  • Dah tentulah harga lebih mahal,kan..kan
  • xdapat tengok barang yg nak beli tu okeh ke x, naseb ko lah. Kadang kite tengok barang tu kaler lain, bile sampai dah jadi kaler lain
  • Harga xboleh nk nego. Fixed price..

Ni antara barang aku beli online...

@$#%@% x sempat uplod lg..sowie (&^%$%$@

Penting!!
Korang mesti baca syarat2 and teliti dulu sebelum buat pembelian. Kang tak pasal-pasal kena tipu. Pastikan laman web tu boleh dipercayai yer kawan2. Rajin2 wat survey. Semestinya barang online lebih mahal..tp ade jugak yang lebih murah. Lain web, lain harga, mcmtu jugak bila kite beli kat kedai2. Lain kedai, lain harga.

till next entry, c ya!

7 comments:

::..Dia daYa..:: said...

kena hati2 bila nak beli barang secara online

Pink Kouture said...

Salam...searching for a new colour inner tudung with awning or latest shawl design?Do visit us at
http://pinkkouture.blogspot.com/ TQ

Lis Amir said...

x pernah beli on9. x brani. heee :)

jom ke my blog, baca Lagi perihal Facebook. Tahukah anda?

E.d.Y said...

suka shopping online kat ebay, sbb if barang xdpt leh claim balik duit tu..

Norzawani Zulkeplee said...

Dia Daya : yup,btul..kalau barang yg mahal2 tu beli sendiri jela kat kedai..lg selamat

Norzawani Zulkeplee said...

Lis Amir : Kalau terminat dengan barang on9 je kite beli...kalau x, x beli,hehehe..

Norzawani Zulkeplee said...

E.d.Y : xpenah shopping kat ebay..penah dengar je pasal web tu. bunyik mcm grand..takut pulak nk shopping situ..heee