Saturday, January 29, 2011

Nasihat Berguna....kOt..

Sayang....
Kalau bawak kete waktu hujan, pasangla lampu kete tu...
Sedangkan kete putih pon tak nampak...inikan kete hitam...
Hangin betul la, rugi minyak ke kalau pasang lampu kete?

Kalau bawak kete slow, masukla lane kiri...
lane kanan untuk kete yang nak laju..nak cepat yang oii..
Orang dah DIM-DIM lampu suh ketepi..
Tolongla jangan buat tak tahuuu..

Ok, sekarang dah tau nak belok kiri kan...kan...
kasila signal....ni terus belok, buat orang terkezuttt jerk!
Hah?? nak masuk simpang nun depan sana...?
Janganla kasi signal awal sangat jack....
buang masa orang terBREK..BREK kat blakang ko ni...
orang pon tak tau mane ko nak pegi..

Aku ni bukanla pandai sangat bab-bab kete ni..tapi aku tau la bila kena buat benda yang perlu. Kita jangan bongkak time bawak kete, beri laluan..mungkin orang tu nak cepat..ade hal, ade problem..kite tak tahuuu..
Sekian..


Till next entry, c ya!

19 comments:

ANATI SOKI said...

ahaha.. funny je cara kamu nasihat.. heheheheh
bad habit anat time drive ialah. anat suka mrh org.. bila diorng tak reti bg signal.. hehehe

ANATI SOKI said...

anat fllow mllow kamu dear :)

fya zainal said...

hehehhe besh jha entry kamu ni
nasihat berguna ni^^

Along Usop said...

kalau jadi depan mate, xsempat dah nak nasihat..
horn panjang je terus.. kasi die ingat.. =)

chittysarah said...

ahaaa~~
makan dalam nasihat nie~~
tapi tuk member ku~~

ps:still xdapat nak bagi adiah kat kamu..
camne eh??
bagi email plizz??

loLaa_Nurafizza said...

sabar ye..bese la org bwk kete kadang2 ade jgk yg mcm 2..but nice care kamu bg nasihat..

Mr. TN_SkY said...

hehe..boleh apply jdik penemuduga lesen tuk JPJ nie hehe :-p
just joke..neway good2 nasihatlah kaki bwk keta yg laju2 tuu :-D

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA???

Norzawani Zulkeplee said...

ANATI SOKI>> hah, samalaa..asik komplen orang je time drive. eh anati, orang kata kalau kite cakap orang nanti orang cakap kite..betul ker? heheheheeee

Norzawani Zulkeplee said...

ANATI SOKI>> Thanks tau follow wani..kenyit mata untuk kamu ;)

Norzawani Zulkeplee said...

fya zainal>> nasihat berguna..kot..heheh, harap tak singgung perasaan orang lain...

Norzawani Zulkeplee said...

Along Usop>> takut nak tekan hon...ngeeeee

Along Usop said...

hahaha.. takut terkejut sendiri ke ape?
=P

Norzawani Zulkeplee said...

Along Usop>> takut orang marah,kang die kejor lak kang...hahaha

Along Usop said...

hahaha..
good point over there.. =)

Mr Nohara a.k.a feedyoursoul84 said...

simple tapi best n pnuh mkne.. huhu.. cm perli pun ade jgk..hehe..

+akufobia+ said...

hari ni hari rabu,esok hari khamis.

Lovely Bella said...

erk..aku x pasti aku dpt menasihati org mcm tuh.. kamu mmg bagus.. heheh :)

zOeY zAu YaH said...

menyakitkan hati kalau ada yg drive ikut suka hati..
saya follower baru.moh follow saya.ada tutorial mekap da lain2..
klik sini je.. zoey zau yah ska-ska hati

Idah said...

saya paling marah orang yg tak bg signal masa nak membelok..sedangkan kita yg tunggu dah lama ni..terlepas lg untuk jalan...nak bg honn takut lak..mcm kita ni garang sgt..apa2 pun senantiasa beringat di jalan raya..