Tuesday, January 18, 2011

Pelik tapi....

Ade tak sesiape yang TERR..RINDU kat kiter?? Dah bape lama tak post entry ni. Idea melekat tak mau klua. Teruk kan idea ni? hurmmmm. Aku mau citer kisah beronok-ronok di Shah Alam. Aku g 1 n 2 Jan 2011 haritu. Ade la dalam 17 hari yang lepas dari tarikh aku tulis ni..heheee. Walaupon dah lama, tapi aku nak tulis jgk......senyummmmm, senyummlaaaa..hikhik.

Saje aku letak tajuk camtu, malas nak pikir. Pikir tajuk je kang dah makan masa lama. Ok, mari kite mula.. Shah Alam tu dekat je kot ngan Melaka. 1 jam boleh sampai.... Agak-agak brape kelajuan kete tu yer? hahahaha. Tujuan g situ ade 2. Tujuan pertama dari My Hubby, nak g silat. Kedua dari aku, nak g suping-suping.. ;). Awal-awal lagi sebelum nak g, kami dah inform orang S.Alam. Kitorang tido kat umah Cikgu Silat Hubby. Die mmg suka ajak kitorang tido umah die. Baik kan die?? Siyesss.. Muka Cikgu tu ala-ala Datuk Ali Rustam orang kata tapi edisi kurOs ckit..ngeeeeee. Jap lagi aku kasi tengok.

1 Jan tu kitorang gerak dari Melaka kul 10.30 pagi. Sampai sana terus g SACC. Eh, ade SALE la....bukan main rambang mata..!! Aku ambik 1 beg (ambik ker?), hubby ambik 1 kasut..so untuk haritu hati sudah puas... Seterusnya, pegi main boling kat Plaza Alam Sentral. Aku tak join, sebab pakai skirt dan kuku panjang...(tak bagus ni budak). Bukan apa, aku tak sempat nak potong. Kawan-kawan jangan salah anggap yer. ;) Pastu nk dekat maghrib baru g umah Cikgu. Solat, mandi, makan-makan....emm,sedap isteri cikgu masak. Nak datang makan lagi LAH! hehehe...
Kul 9, kitorang pegi silat. Kitorang?? Oh, tak..aku tukang tengok je...


Ramai betul budak-budak datang belajar silat. SonOk..nanti aku nak belajar jugak. Dah btau hubby tapi ade syarat...Aku tak nak sakit...boleh tak? ngeeeee. Pesilat lembik namanya..hahahahaa

Esoknye 2 Jan, Lepas subuh terus tak tido. Duduk umah orang, kena rajin. Kul 7 hubby dah klua g belikan bekfes. Lepas tu, kitorang g Bukit Cerakah...jom tengok gambar!!

ini aku bersama Cik Apai (nama glamer) yang cOmeiii ;)
Mane datang Salji pon taktau la.....;)


Next JJ Bukit Raja. Next...SACC...again?? so aku amek lagi 2 beg, 1 untuk Mak and 1 untuk Ma. Adil... Oh, harus ade 1 lagi sesuatu untuk diri saye lagi. Kasut... Ok, hati sudah puas untuk hari kedua..;) Seterusnya, Boling lagi kat Plaza Alam Sentral sampai 830 malam. Yang ni aku join, sebab aku dah potong kuku tapi..taku tak mau share kat korang score bape. Ofkos la ckit, kite bukan pro der..pastu g makan, Cikgu blanje...pon sodap! heeee. Aku tunjuk gambar air je lah. Bila makanan sampai, tak sempat nk amek gambar...dah selesai...

Mine was Teh Tarik Hazelnut..sedappp! nanti nak minum sini lagi..boleh?


1040 malam...Karok kat Quality Hotel. Nasib die bukak sampai kul 2 pagi je. Kalau tak...maun ponteng keje hari isnin tu.. ;p

Kat hujung tu lah Cikgu..ade iras Datuk Ali Rustam tak? eheh!


Feeling betul 2 orang ni...



Jam dah 140 pagi, suare dah serak...hukhuk.Kesian kiter...215 pagi baru kitorang balik Melaka...


Till next entry, c ya!



8 comments:

Mr n Mrs Zaidi said...

WAHHHH SERONOKNYA....

Ahtool Izzra said...

waa..bestnya ada salji..:)

Suhami Ahmad said...

waaa, macam kat obesi ek...

Jijahh @ f.k said...

sejuk ke salji tu .. hehehe

Mr Nohara a.k.a feedyoursoul84 said...

dlu ade blaja silat jgk.. mng best... huhu..

nadira shahid said...

besh2, ade salji.. waaa, sye dah lame karok, bile tgk pics ni cam dah gian karok pulak ;)

minniey said...

waaaa bes2...len kli bwk kite sme..hehehe

djambu puadovich said...

bersilat a dgn hubby, sakit pun x rasa. hehehe