Sunday, February 13, 2011

Edisi lupa yang kronik!

Semalam adalah "Hari Mencari Barang Selalu Tak Jumpa". Ntah, gelabah semacam je tapi taknak mengaku. Hubby awal-awal dah tegur.."Apesal awak macam gelabah je, bawak kete tak kena, jalan tak kena??" Aku kata, "Eh, takla, mane ada, ok je ni"..

Boleh tak aku tertinggal handbeg??!!! aRGGhhh!! Punyela besar gedabak handbeg engkau bOleh tertinggal? hishhh...

Pic from google


Malam tu aku dah menung-menung dah teringatkan handbeg. Makan tak lalu, cakap tak mahu, lemau terusss. Mau nye tak, duit, ic, kad bank, barang mekap, hmmm handbeg baru lak tu. Adoiii mak.. Nasibla handset aku letak dalam poket jaket, kalau tak..tambah sakit kepala ni..

Benda ni start tengah hari tu, before aku g lunch then nak terus ke HQ. Sampai kat kete "Eh, mane pulak kunci kete ni?" ni sah tinggal atas meja kat ofis. Kena aku pusing balik cari kunci. Cari punye cari, rupanya kunci ada dalam poket jeans. Macamana boleh tak perasan aaa? Pelikklaaa.. Pastu sambung pulak masa kat HQ. Memang aku ingat aku ade bawak handbeg masuk dalam bilik meeting. Agaknye meeting tu lama sangat sampai aku bangun cepat-cepat nak terus balik.

Hubby bising-bising malam tu. Kesian dia, handbeg tu die yg belikan, aku tak pandai jaga..tapi kesian lagi kat aku sebab aku pegi btau dia yang aku letak duit RM400 dalam beg tu..Uwaaa!! uwaaa!!!.. Hubby baik, die pujuk aku balik. Di kata, "Takpela, kalau hilang nak buat macamana tapi abang rasa handbeg tu ada..esok pagi-pagi pegi amek yer! ;) Aku pon terus berdoa supaya hari cepat pagi..heheheheeee. pagi ni tadi dengan pantas aku pegi HQ nak amek handbeg. E..eh,Aderrrlaaaaaaaaaaaaa!!! SERONOKNYA!! Bertuah punye budak...



till next entry, c ya!!


6 comments:

Aqeela LaEn :3 said...

:O kucing comell !

Melati Qistyna's Mummy said...

mmg bertuah...hehehhe

pelupa tahap gaban ijo tuh ...muahahaha

akmal said...

fuhhh..nasib baik. rezeki masih ada kt situ. benda pnting tu handbag, lain kali jgn lupa lg..:)

Dhia Delisha said...

nasib bek jumpa lik. :)
len kali jgn careless erk.

:: Noonoy :: said...

waaah~ bhya! buat memo salu. hik4.. ;)

Idah said...

itulah kita kadang2 gelabah tak tentu pasal..ketenangan dlm diri perlu dipupuk senantiasa...nasihat utk diri ku jua..hehe