Thursday, February 17, 2011

Hubby Masuk Wad!! saya sedih...


Aku : Abang, jom klua makan!
Hubby : Jom, kite tapau je k. Abang rase mcm tak sihat..
Aku : Ok..kite pegi kejap je pastu kita balik k..

Malam tu lepas pegi kedai makan, hubby mengadu sakit perut padahal die tak makan pon lagi. Die suruh amekkan bantal, nak baring depan TV katanya. Aku pon pegi amekkan.. Aku tengok die baring tak kena, duduk tak kena, mengiring tak kena...ke kanan ke kiri die tahan sakit. Aku amekkan minyak panas and sapukan pada perut die. Hubby kata "Terima kasih. Abang nak masuk tido kat bilik. Honey tutupkan lampu k"... Die pon masuk bilik and aku tutupkan lampu, tapi aku tak tutup pintu..sebab aku risau die sakit lagi. Beberapa minit je hubby ok, pastu die mengadu sakit lagi. "Telefon Pak Itam, abang nak g hospital..sakit!!".. tak tau aku nak kata apa bila tengok orang yang kita sayang tahan sakit macamtu. Airmata aku yang berjurai-jurai. Dan dengan pantas aku capai Hp.. Dalam masa 10 minit Pak Itam aku sampai depan umah. Lajunya Pak itam bawak keta. Umah die kat Ayer keroh, kena lalu 3 traffic light besar lagi untuk sampai umah aku. Agaknya die risau sangat..sampai tak sedar bawak keta laju camtu..

Pak Itam terus papah hubby masuk keta. "Wani kemaskan baju die sume, Pak Itam jalan dulu..nanti wani bawak keta g kat Hospital Pantai tu tau".. Siap-siap kemas semua aku pon gerak sambil berdoa dalam hati supaya hubby tak apa-apa..






Sampai di Wad Kecemasan, doktor sedang rawat hubby. He looks fine..tak mengerang sakit macam tadi lagi. Pak Itam kata, doktor dah kasi injection. Tapi muka hubby lemah.. Nurse kasi slip and suruh buat pembayaran deposit. SAH, HUBBY KENA TAHAN WAD!!..
Lebih kurang jam 1215 pagi, doktor sampai kat katil hubby. Doktor tanya simptom-simpton pada hubby... Yup, doktor dah ada jawapannya. Aku tak dapat tulis sini, belum dapat izin hubby. Nanti kalau hubby dah izinkan aku akan btau korang hubby kenapa..kenapa...ok..

3 malam duduk wad, malam last..aku teman hubby tido kat wad. Merase jugakla tido wad!! hehehe.. Eh, lupe lak, ritu ade skali tido wad, sebab miscarriage..hukhuk..taknak ingat lagi sebab sedey. Yang penting sekarang hubby dah ok lepas jalani beberapa rawatan. 18 Feb ni nanti hubby ada appointment lagi ngan doktor. Harap semua sudah baik..and takde appointment lagi lepas ni. korang doakan yer..

Terima kasih sudi baca
Till next entry, c ya!




10 comments:

Surie said...

surie doakan semuanye ok ye wani

munna said...

semoga bepat sembuh buat hubby wani

ummiross said...

semoga wani cepat sembuh ye

ummiross said...

Maaf semoga suami wani cepat sembuh ye

Idah said...

orang yg baca n3 ni pun rasa gemuruh gak dengar....sakit ape tu..tak sabar nak tau nya..harap cepat sembuh dan kembali ceria...

djambu puadovich said...

semoga suami sembuh

nabila faryzza said...

sakit ape? tibatiba je? btw, semoga your hubby cepat sembuh k. insyaAllah :)

Ely Fauziani said...

getting well sOon ok? :)

cik pulau said...

semoga hubby kamu cepat sembuh..^^,

Norzawani Zulkeplee said...

terima kasih yer semua sbb doakan....
moga tuhan makbulkan...amin..:)